Voortgezet Onderwijs

Alle neuzen één kant op!

Wilt u een geslaagde verandering doorvoeren in het onderwijs dan is weten waarom je doet wat je doet (Why) een absolute voorwaarde. MN Leerlab is specialist in het blootleggen van de Why. Deze Why berust op de gezamenlijke onderwijskundige visie en bijbehorende waarden. Dit geheel wordt vervolgens concreet vertaald in herkenbare taal voor docent en leerling. Hierdoor staan alle neuzen een kant op. Eenmaal geïntegreerd in het DNA van de school draagt het sterk bij aan een soepeler implementatie van gewenste veranderingen. Het richt de professionele focus en opent de weg naar meer autonomie en creativiteit. Met als resultaat: bevlogen docenten en blije leerlingen!

Docenten in hun kracht

Naast vakinhoudelijke kennis en vaardigheden zal de docent van de toekomst zich steeds meer bewust moeten worden van de eigen veranderende rol in het leerproces van het kind. Zo ligt bij gepersonaliseerd leren het eigenaarschap bij de leerling. Dit vraagt van een docent een op de leerling afgestemde pedagogische aanpak, kennis van het lerende brein en kennis op het gebied van coaching van leerprocessen. Dit alles gaat echt niet vanzelf. Daarom biedt MN Leerlab docenten workshops, training en Masterclasses, zowel in company als op basis van open inschrijving.

Procesbegeleiding

Vernieuwingsgezinde scholen die besluiten om te transformeren naar gepersonaliseerd leren hebben een stevige ondersteuning nodig. De ondersteuning biedt MN Leerlab van A tot Z. Zij is dé gids die op basis van jarenlange ervaring precies weet wat de beste eerstvolgende stap moet zijn in het leerproces van zowel de school, de docenten als leerlingen.

Benieuwd naar welke fasen u doorloopt bij de invoering van gepersonaliseerd leren klik dan hier.

Meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Bel nu met 06 55 36 39 07 of mail mike@mntraining.nl