Over MN Leerlab

MN Leerlab is ontstaan vanuit de diepe drijfveer dat het onderwijssysteem te kort schiet voor zowel docenten als leerlingen. Het kan en moet volledig anders. Niet het systeem is leidend maar de leerling dient voorop te staan. Startend met de vraag; “Waarom doe je wat je doet?” In onderwijsland zijn we de weg kwijtgeraakt. Er is behoefte aan zingeving, zelfontplooiing en werken vanuit intrinsieke motivatie zowel bij leerlingen als docenten. Onderwijs moet terug naar haar roots met de focus op de sterk veranderende toekomst.

MN Leerlab werkt vanuit een zelfontwikkelde in de praktijk bewezen implementatieaanpak die gebaseerd is op Gepersonaliseerd Leren. Samen met een aantal samenwerkingspartners werkt MN Leerlab sinds 2011 met teams van diverse scholen in Nederland aan de invoering van Gepersonaliseerd Leren. Een onderwijskundig totaalconcept  waarbij gepersonaliseerd onderwijs optimaal aansluit op de leerbehoeften en potenties van leerlingen en docenten. Het gevolg is: bevlogen docenten en blije leerlingen!

[/one_third]

Invoering van Gepersonaliseerd leren gaat niet vanzelf, daar is kennis van zaken, verdiepende inzichten, moed en doorzettingsvermogen voor nodig. De intrinsieke motivatie van eenieder moet hoog zijn, de focus scherp geformuleerd, de waarden uitgesproken en doorleeft, en vooral de bereidheid om kwetsbaarheid te tonen. Dit is een uitdaging die MN Leerlab graag met u aangaat. Wij zijn dan ook super trots op alle teams en scholen die het pad van Gepersonaliseerd Leren al hebben gekozen.

mike nIKKELS– Mike Nikkelsmio-lengte-2 – Wineke van Doezelaar

 

MN Leerlab co-creërt

MN Leerlab is constant in ontwikkeling.  Zij baseert haar inspanningen op kennis uit de praktijk, hedendaags wetenschappelijke inzichten, onderzoek en haar ervaringen op vele binnenlandse en buitenlandse scholen. Zij put tevens uit een groot spectrum van methodieken en technieken waaronder: Vitale school, Regieversterkend handelen, Peer Support, Human Dynamics, Enneagram, NLP, Pedagogisch Tact en Nivoz.

Zelfstandig of in combinatie met haar samenwerkingspartners zal zij steeds het meest optimale advies en aanbod doen. Interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem contact op met MN Leerlab via info@mnleerlab.nl of bel 06 55 36 39 07. U kunt ook het contactformulier invullen.

Feedback van klanten

 • " Mike Nikkels is een inspirerende persoonlijkheid, die goed in staat is om zijn ideeën over onderwijs overtuigend over te brengen op de docenten.."

  Harrie WeisbeekDirecteur De Bolster, Groningen
 • "Mike is een heel betrokken trainer, enthousiast en met veel geduld "

  Julia ScheepsLerares
 • "Heel verhelderend en verdiepend, dank je voor deze leerzame dag"

  Peter van MiddenDocent Linge College, Tiel
 • 'Dit zou iedere docent moeten weten'

  Kees AsschemanDirecteur De Sprong, Terneuzen
 • "Ik begrijp mijn leerlingen veel beter nu"

  Saskia WeertsIntern begeleider
 • "Mike heeft ons enorm geholpen in onze ambitie richting excellente school."

  Hans van GentDirecteur De Brug, zaltbommel