Human Dynamics

Inzicht in verschillen

Elk mens is uniek……….gelukkig maar want de mens bestaat bij de gratie van diversiteit. Verschillen maken de wereld leuker maar soms ook lastiger. Dat merken we vooral als we met elkaar communiceren en samenwerken. Er zit verschil in de manier waarop mensen leren en begrijpen. In hoe men informatie verzamelt en  omgaat met stress. Er zitten verschillen in bronnen van motivatie en in de aanpak van de dingen die men doet.

Verschillen zullen altijd blijven……, physician maar door ze te herkennen en te erkennen verkrijg je elementaire inzichten , die niet alleen jezelf maar ook anderen helpt om elkaar beter te begrijpen, om effectiever te communiceren en plezieriger samen te werken.

Human Dynamics® verschaft ons een verbluffend eenvoudig en doeltreffend inzicht in verschillen tussen mensen.  Eenmaal de eigen kwaliteiten en processen ontdekt , die zich laten vertalen in een eigen dynamiek, biedt het tegelijkertijd inzicht in de kwaliteiten en processen van anderen.

Korte beschrijving van het Human Dynamics®programma

Human Dynamics is een trainingsconcept dat ontwikkeld werd in de Verenigde Staten. Human Dynamics onderscheidt negen specifieke manieren waarop mensen leren, informatie verwerken, communiceren en persoonlijk groeien. Dit worden persoonlijkheidsdynamieken genoemd.

De negen persoonlijkheidsdynamieken zijn gebaseerd op drie principes; het mentale, het emotionele en het fysieke principe.

In de training verdiepen de deelnemers zich met behulp van Human Dynamics in deze elementaire verschillen tussen mensen. Zij krijgen inzicht in het concept en kijken door de bril van Human Dynamics naar kenmerkende aanpakken in leren, communiceren, samenwerken en leidinggeven.  Doel van de trainingen is herkennen  en toepassen.

Het Human Dynamics-programma kan een goed startpunt vormen voor een management development-traject, een mentoraat-ontwikkelingstraject of een traject dat focust op omgaan met verschillen in de klas. Ook past het Human Dynamics-programma uitstekend in de doelstellingen van het Ministerie OCW in het kader van de Wet op Passend Onderwijs 2012, waarbij alle docenten geacht worden toegerust te worden de nodige handvatten om met steeds meer verschillen in hun klas effectief te blijven werken. Deelnemers zijn na de scholing tevens beter in staat hun leer- en ontwikkelingsvragen in kaart te brengen.

Human Dynamics als procesinstrument en kijkkader voor persoonlijke ontwikkeling

Optimaal omgaan met verschillende mensen in werk- en leersituaties hangt samen met inzicht in, en positief gebruik maken van, fundamentele verschillen tussen persoonlijke stijlen van denken, handelen en leren.

Human Dynamics is een procesinstrument, een manier van kijken en begrijpen van verschillen tussen mensen. De basis ligt in het krijgen van inzicht in 6 veelvoorkomende, maar totaal verschillende, interne processen en structuren die ten grondslag liggen aan het menselijk gedrag. Grondlegger Sandra Seagal (U.S.A.) spreekt van de ‘interne bedrading’ die je wijze van denken, voelen en handelen bepaalt.

Dit interne proces bevindt zich diep onderin je persoonlijkheid en is fundamenteler dan verschillen tussen mannen en vrouwen, culturen, aangeleerde gewoonten, stijlen en rollen.

Het gaat om de essentie, je interne proces: datgene wat jou persoonlijk drijft en motiveert, waardoor je op een bepaalde manier communiceert, informatie verwerkt, wanneer je gemotiveerd of afgehaakt raakt, hoe je het makkelijkste leert en hoe je handelt in de breedste zin van het woord. Op je werk, thuis, als lerende mens. Daarnaast geeft Human Dynamics uitzicht op jouw specifieke ontwikkelingsmogelijkheden.

  Wat voor Training / workshop / cursus wilt u bijwonen? (kies uit het dropdown menu hieronder:)

  Voornaam:

  Achternaam:

  Bedrijf / organisatie

  Functie

  Adres:

  Postcode:

  Plaats:


  JA, het factuuradres is hetzelfde als bovenstaand adres...


  Factuuradres:

  Postcode:

  Plaats:

  Telefoon:

  Mobiel:

  Email:

  Overige informatie:

  Feedback van deelnemers

  • "Ik begrijp mijn leerlingen veel beter nu"

   Saskia WeertsIntern begeleider
  • " Mike Nikkels is een inspirerende persoonlijkheid, die goed in staat is om zijn ideeën over onderwijs overtuigend over te brengen op de docenten.."

   Harrie WeisbeekDirecteur De Bolster, Groningen
  • "Mike is een heel betrokken trainer, enthousiast en met veel geduld "

   Julia ScheepsLerares
  • 'Dit zou iedere docent moeten weten'

   Kees AsschemanDirecteur De Sprong, Terneuzen
  • "Mike heeft ons enorm geholpen in onze ambitie richting excellente school."

   Hans van GentDirecteur De Brug, zaltbommel
  • "Heel verhelderend en verdiepend, dank je voor deze leerzame dag"

   Peter van MiddenDocent Linge College, Tiel